KOLLOJEN’İN FAYDALARI VE ÇEŞİTLERİ

KOLLOJEN’İN FAYDALARI VE ÇEŞİTLERİ

KOLLOJEN’İN FAYDALARI VE ÇEŞİTLERİ

Özekpharma olarak bu hafta sizler için kollojen’in faydaları ve çeşitleri hakkında bir yazı hazırladık.

Öncelikle basit olarak kollojen nedir, ne işe yarar?

Kollojen vucudumuzda yüksek miktarda bulunan bir proteindir. Ölü cilt hücrelerini değiştirerek cildimizin sağlamlığını ve elastikiyetini arttırmaya yardımcı olur. Eklemlerimiz ve tendonlarımız söz konusu ise basit bir ifadeyle vucudumuzu bir arada tutmaya yardımcı olan bir proteindir.

KOLLOJEN’İN FAYDALARI NELERDİR?

Kollojen’in faydaları vucudumuz yaşlandıkça kendini daha çok hissetirir. Yaşlandıkça azalan kollojen miktarı ciltte kırışıklıklar, sarkma, kıkırdağın azalması, eklem ağrıları gibi belirtiler gösterebilir.

CİLT SAĞLIĞI’NA KOLLOJENİN ETKİSİ

Daha gevşek bir cilt, kırışıklıklar ve daha az esnek bir cildiniz varsa kollojen miktarında eksiklik olabilir. Yeterli seviyede alınan kollojen bu şikayetlerin giderilmesine yardımcı olabilir.

EKLEMLER ÜZERİNE KOLLOJENİN ETKİSİ

Vucutta azalan kollojen miktarı tıpkı cildinizde oldugu gibi kasların ve tendonların esnekliğini kaybetmesine yol açarak eklemlerde ve vucutta ağrılara sebep olabilir. Özellikle tip 2 kollojen eklem sağlıgı ve kas yapısında iyileşmelerde etkili olabilir.

KOLLOJEN ÇEŞİTLERİ NELERDİR?

Vucudumuzda 16 farklı tipte kollojen bulunmaktadır. Ancak bulunan bu kollojenlerin %80’i ni Tip1-2-3 kollojen oluşturmaktadır. Özellikle tip 1 kollojen vucudumuzda çok fazla yer almaktadır.

Özekpharma olarak kollojen’in özellikle ileri yaşta ve vucutta azalması durumda dısardan takviye edilmesini tavsiye ederiz.

Kollojen ürünlerini keşfetmek için tıklayın.

 

Etiketler: KOLLOJEN’İN FAYDALARI VE ÇEŞİTLERİ
Ekim 17, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR